Manchester United traži pojačanja

Mirror i Sun pišu: Edin Džeko ozbiljan kandidat za Old Trafford

dzeko

Prazninu ostavljenu odlaskom Lukakua i Alexisa u Inter na Old Traffordu će popuniti jednim od dvojice iskusnika iz Serie A, pišu Englezi

Sve su glasnija nagađanja o tome kako Manchester United svoju novu “devetku” traži isključivo u Serie A, a nakon bivšeg reprezentativca Hrvatske Marija Mandžukića (33) u ozbiljnoj kombinaciji za Old Trafford je i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko (33), pišu engleski Mirror i Sun.

Džeko je ljetos potpisao novi ugovor s Romom, do 2022. godine. Bio je velika želja Antonija Contea i ozbiljno pregovarao s Interom, ali Rimljani su tražili previsoku odštetu pa je ljetna “trakavica” okončana produženjem ugovora na Olimpicu.

Man United je na prošlom “mercatu” baš u Inter prodao/posudio Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza, očajnički im treba klasični golgeter, majstor šesnaesterca, a kako u napadu imaju “dječji vrtić” (Rashford, Martial, Greenwood, James…) traže iskusnu “devetku” pa se Mandžukić i Džeko savršeno uklapaju kao traženi profili napadača.

Džeko je već igrao u Manchesteru, pune četiri sezone bio je u plavom dresu Man Cityja, a prije dvije godine odbio je ponudu Chelseaja za povratkom u Premiership.

Uprava Uniteda vrlo skoro stiže u Rim na pregovore s italijanskim klubom i Džekinim managerom i sasvim je izgledno da će napad Solskjaerove ekipe od zime predvoditi ili Mandžukić ili Džeko.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.