Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miske prozvao čelnike Wolfsburga: Tužno je mjesto na kojem je klub danas

2,w=993,q=high,c=0.bild

Wolfsburg je prošle sezone opstao u Bundesligi nakon što je u doigravanju eliminisao drugoligaša Eintrachta iz Braunschweiga. Bilo je to u godini u kojoj je klub obilježio dvije decenije igranja u elitnom rangu. Mnogi su tad pretpostavili da je borbi za opstanak došao kraj i da će Vukovi već u narednoj sezoni biti stabilni, međutim i sezona koja će biti zaključena narednog vikenda bila je turbulentna.

Kolo prije kraja Wolfsburg ponovo strijepi i kako stvari stoje ponovo će igrati za opstanak protiv trećeplasiranog tima Cvajte. Devet godina unazad klub je bio na vrhu Njemačke, te je predvođen Zvjezdanom Misimovićem i Edinom Džeko senzacionalno osvojio naslov prvaka. Misimoviću koji je dosta vezan za klub današnje stanje teško pada.

– Uzimajući finansijsku moć i potencijal Wolfsburga, tužno je mjesto na kojem je klub danas. Deset godina nakon našeg uspjeha, nema ničega čime bi se mogli pohvaliti. Tim je potpuno pogrešno selektiran, nema strukture, nema koncepta, a ljudi koji su pravili tim najodgovorniji su za sadašnej stanje, rekao je Miske za Bild.

Prokomentarisao je i angažman trenutnog trenera Brune Labadije.

– On nastoji izvući maksimum iz ovih igrača. Ponekad mi se čini da je očajan zbog svega. Navijači ne prepoznaju ovaj tim. Na kraju Wolfsburg treba zahvaliti HSV-u, jer mogu opstati zahvaljujući još jednoj pogrešnoj godini Hamburga, kazao je bivši bh. reprezentativac.