Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mlada fudbalska reprezentacija BiH: Žele se revanširati Švajcarskoj i Rumuniji

mlada reprezentacija bih

Mlada fudbalska reprezentacija BiH pod vodstvom selektora Vinka Marinovića i stručnog štaba vrijedno radi i priprema se u Zenici za ključne kvalifikacione utakmice protiv Švajcarske i Rumunije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Defanzivac Marko Mihojević želi da se bh. nade revanširaju Švajcarskoj i Rumuniji za jedina dva poraza u dosadašnjem toku kvalifikacija.

“Radimo veoma dobro. Nažalost, neki igrači imaju povrede i to nam stvara probleme, ali vjerujem da će svi biti spremni za utakmice koje su pred nama. Švajcarska i Rumunija su kvalitetne ekipe, a one su i jedine koje su nas pobijedile u ovim kvalifikacijama. I u tim utakmicama smo imali šanse i nedostajalo nam je malo sreće da danas imamo koji bod više na našem kontu. Sada ćemo se potruditi da im se revanširamo“, istakao je mladi odbrambeni fudbaler grčkog OFI-ja.

I napadač Ermedin Demirović sa optimizmom dočekuje naredne duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Spremamo se u odličnoj atmosferi i analiziramo protivnike. To su jake ekipe, ali i u prvim mečevima nam je malo nedostajalo da dođemo do boljih rezultata. Vjerujem da imamo kvalitet da osvojimo bodove u ovim susretima. Ako budemo na nivou kao i do sada u kvalifikacijama nećemo imati problema“, naglasio je Demirović, koji je ove sezone iz španskog Alavesa otišao na posudbu u Sochaux.

Utakmicu protiv Švajcarske bh. tim igraće 7. septembra na stadionu “Bilino polje“ u Zenici sa početkom u 17 sati. Četiri dana kasnije očekuje ih ogled sa Rumunijom u Ovidiu.

Poredak grupe “8“: BiH 15 bodova, Portugal 13 (utakmica manje), Rumunija 12 (-1), Švajcarska 7, Vels 7 (-1), Lihtenštajn 0 (-1).

Evropsko prvenstvo U21 održaće se od 16. do 30. juna u Italiji i San Marino. Uz Italiju, koja je ostvarila direktan plasman, igraće još 11 reprezentacija. Na EP će se plasirati devet pobjednika kvalifikacionih grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije tražiti prolaz kroz utakmice baraža.