Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okupljanje na Ilidži

Mlada reprezentacija BiH počinje pripreme za susret s Belgijom

100519_U-21_mlada_reprezentacija

Mladi nogometaši krajem marta ove godine odlično su otvorili kvalifikacije ubjedljivom pobjedom na Grbavici protiv Moladvije sa 4:0

Mlada nogometna U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži (13.00 sati) gdje će pripremati za predstojeći susret protiv Belgije, koji će se igrati 10. augusta u Louvenu u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Italiji.

Selektor Vinko Marinović prošle sedmice je odredio spisak na kojem su 24 igrača, s tim da je u međuvremenu golman Vladan Kovačević prekomandovan u A tim.

Osim njega, na pripreme su pozvani:

golmani: Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Kenan Topolović (Zrinjski)
odbrana: Halid Šabanović (Sarajevo), Nemanja Nikolić (Mladost), Ivan Milićević (Varaždin), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Sarajevo), Nihad Mujakić (Kortrijk), Jasmin Čeliković (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Čelik)
vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Ćatić (PSV), Petar Bojo (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Češke Budejovice), Marijan Ćavar (Eintracht), Anel Šabandžović (AEK), Mato Stanić (Široki Brijeg), Vladan Danilović (Borac), Saša Maksimović (Sloboda)
napad: Benjamin Hadžić (Hannover), Kristijan Stanić (Zrinjski), Nardin Mulahusejnović (Maribor), Ermedin Demirović (Alaves).

Mladi nogometaši krajem marta ove godine odlično su otvorili kvalifikacije ubjedljivom pobjedom na Grbavici protiv Moladvije sa 4:0. To je jedini odigrani susret u Devetoj kvalifikacionoj grupi u kojoj još igraju selekcije Njemačke i Velsa.

U ovoj godini mladi nogometaši BiH će odigrati još dva susreta, 15. oktobra protiv Njemačke na Bilinom polju u Zenici, te 19. novembra na gostovanju protiv Velsa.