EURO U-17

Mlade bh. nogometašice očekuju bolju igru u meču sa Danskom

u17 nogometna reprezentacija bih (1)

Izabranice selektora Ilije Lucića u prvom kolu pretrpjele su težak poraz od Nizozemske, a u današnjem susretu očekuju bolju igru

Ženska kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje sa selekcijom Danske, u okviru drugog kola Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina.

Izabranice selektora Ilije Lucića u prvom kolu pretrpjele su težak poraz od Nizozemske, a u današnjem susretu očekuju bolju igru.

– Iskoristili smo ova dva dana da malo osvježimo igračice, ali i da ispravimo greške koje smo pravili u prethodnom meču. Uradili smo koliko smo mogli u ova dva dana između utakmica. Svakako, smatram da sad imamo jedno iskustvo više i da će sutra stvari na tereni izgledati malo drugačije. Siguran sam da će djevojke odgovoriti pozitivno i da smo svi spremni za novi izazov – rekao je Lucić.

Za selekciju Danske ističe da se radi o kvalitetnoj, dobro organiziranoj i fizički jakoj ekipi.

– Svaka utakmica je zahtjevna na svoj način i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se pokažemo u što boljem svjetlu. Znamo šta možemo da očekujemo od protivnika, to je dobro organizirana i fizički jaka ekipa. Idemo da pružimo maksimum i vidjet ćemo šta će nam to donijeti – dodao je selektor bh. tima.

Golmanica Nejra Hejub vjeruje da se greške iz prvog kola neće ponoviti.

– Analizirali smo meč sa Holandijom. Vidjeli smo gdje smo griješili i na treningu smo pokušali da ispravimo neke stvari. Svjesne smo tih grešaka i važno je da ih ne ponavljamo. Vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat protiv Danske. Biće to teška utakmica jer na Evropskom prvenstvu sve su ekipe jake. Međutim, mi nismo izgubili vjeru u sebe i vjerujem da će sutra stvari biti povoljnije po nas – ističe bh. reprezentativka.

Slično razmišlja i napadačica Ivona Benković.

– Ekipa je sad u punoj snazi, spremne smo i psihički i želimo da opravdamo to što smo na Evropskom prvenstvu. Gledajući utakmicu Danska – Njemačka svima nam je jasno da je i naš naredni protivnik veoma jak. S druge strane i oni imaju neke mane i nadam se da ćemo na terenu to da okrenemo u našu korist – kazala je Benković.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Danska na programu je danas u 14 sati u Trening centru NSBiH u Zenici.

Osim ove utakmice danas će biti odigrana još tri meča drugog kola. U okviru A-grupe od 20 sati na Grbavici će se sastati Njemačka i Nizozemska, dok u okviru B-grupe od 17.30 u Širokom Brijegu igraju Španija – Finska, a od 20 sati u Mostaru Francuska i Norveška.