Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi fudbaleri Rijeke i Zvezde u finalu turnira Fudbal frends

Фоча – меч између “Црвене Звезде” и
FOTO Srna

U finalu 13. Međunarodnog omladinskog turnira “Fudbal frends” u Foči večeras će igrati branilac titule “Rijeka” i dvostruki osvajač krune prijateljstva “Crvena zvezda”.

“Crvena zvezda” je u polufinalu odigrala dramatičan meč sa “Mariborom”. Nakon prvog poluvremena vodila je sa 2:0, ali su pobjednika na kraju morali da odluče penali.

Crveno-bijeli su poveli golovima Nikole Puzića i Viktora Živojinovića, ali su u drugom poluvremnu potpuno stali, a uporni Mariborčani, koji su uz “Partizan” najmlađi na turniru, su do izjednačenja došli golovima Žana Vipotnjaka i Mihe Simovića.

Malo je nedostajalo da Slovenci naprave potpuni preokret, jer je najbolji pojedinac susreta Kris Cener u samom finišu meča pogodio prečku.

Sa bijele tačke Beograđani su imali više sreće i slavili su ukupnim rezultatom 6:5.

Trener “Crvene zvezde” Zoran Perković kaže da se još jednom pokazalo koliko rezultat 2:0 zna da bude varljiv.

“Poslije dominantne igre i vođstva od 2:0 uslijedio je pad u drugom poluvremenu, a imali smo i dosta sreće, kada je protivnik pogodio prečku. Čestitam `Mariboru` na izvanrednoj igri i fer ponašanju”, rekao je Perković.

Igrač “Crvene zvezde” Aleksandar Bogdanović poručio je da su veoma motivisani i da se nadaju da će osvojiti turnir.

Pomoćni trener “Maribora” Boštjan Merc čestitao je “Zvezdi” na odličnoj igri i plasmanu u finale.

Prethodno je u prvom polufinalnom okršaju “Rijeka” sa 1:0 savladala ekipu “Vardara”, pa će imati priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine.

Trener “Rijeke” Renato Pilipović ocijenio je da je utakmica bila teška.

Trener “Vardara” Vladimir Kolev kaže da je utakmica bila ravnopravna i da je presudila greška golmana. “Razočarani smo, moglo je da bude i drugačije”, rekao je Kolev.

On je ocijenio da je “Fudbal frends” jedan od najjačih turnira na ovim prostorima.

“Ovo su najkvalitetniji kadetski timovi bivše Jugoslavije i trebalo bi organizovati više ovakvih takmičenja da bi mladi fudbaleri mogli napredovati”, napomenuo je Kolev.

Finale “Fudbal frendsa” igra se večeras od 19.30 časova, prvi put uz televizijski prenos i to na regionalnoj sportskoj televiziji “Arena”.