Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi navijač Marseillea u spomen na oca postigao pogodak na Velodromu

yassin

Zanimljiva scena mogla se vidjeti u nedjelju na utakmici Marseillea i Rennesa. Dječak po imenu Yassin, navijač Marseillea, dobio je priliku da izvede ceremonijalni početni udarac, ali on je naumio nešto drugo.

Nakon početnog udarca počeo je trčati prema protivničkom golu, a igrači su ostali stajati u čudu. Prošao je Yassin cijelu odbranu Rennesa i zabio historijski gol pred prepunim stadionom.

Kada je poslao loptu u mrežu, uputio se prema tribini s domaćim navijačima, skinuo je majicu i klizeći na koljenima proslavio gol. Zatim se ustao i raširenih ruku krenuo prema kameri sa srećom na licu kao da je zaista postigao gol za Marseille.

Tribine su ‘poludjele’, a igrači su i dalje stajali ukopani na terenu pokušavajući shvatiti što se događa.

Naime, Yassinov otac poginuo je prije deset godina u saobraćajnoj nesreći dok se vraćao s gostovanja Olympique u Le Havreu.

U sjećanje na deset godina od njegove smrti klub je odlučio da njegovom sinu Yassineu omogući izlazak na teren i izvođenje početnog udarca, ali on je imao druge planove i tako osvojio srca svih ljubitelja fudbala.

Marseille je na kraju iz utakmice izašao s jednim bodom, nakon što su nadoknadili zaostatak od dva gola, ali ovaj trenutak zasigurno je obilježio utakmicu.