Tragedija na Ohridskom jezeru

Mladi nogometaš (26) preminuo nakon što je skočio sa stijene u jezero

1629819046-hg

U jednom momentu skočio je sa stijene u jezero, udario u podvodni kamen i polomio vrat i šesti kičmeni pršljen

Nikola Stevanović Kole (26), iz sela Donje Krajince kod Leskovca, poginuo je poslije kobnog skoka sa stijene i 12-dnevne borbe za život.

Nažalost, nije se probudio iz kome, preminuo je u Skoplju. Nikola je bio fudbaler i prije početka sezone odmarao se sa društvom na Ohridskom jezeru.

U jednom momentu skočio je sa stijene u jezero, udario u podvodni kamen i polomio vrat i šesti kičmeni pršljen, javlja Nova.rs.

Prebačen je u Skoplje gdje je operisan, poslije čega je upao u komu iz koje se nije probudio. Iza sebe je ostavio majku i sestru, a za njim žali i cijela fudbalska zajednica u Jablaničkom okrugu.

„Bio je dobar fudbaler i veoma dobar čovjek. Visok i snažan mladić, tuga, velika tuga“, rekao je za JuGmediju sekretar GFS Leskovac, Milovan Glušac.

Nikola je od malih nogu igrao fudbal. Prošao je sve mlade selekcije u Dubočici. Uglavnom je igrao centarfora, mijenjao je klubove sanjajući da će jednog dana zaigrati u nekom većem.

Igrao je i za FK Kumarevo iz Zloćudova, Polet iz Stajkovca, i u Slogi, a po završetku sezone prešao je OFK Morava Leskovac.