Fudbal

Stjepan Radeljić

Mladi reprezentativac BiH na posudbi u NK Široki Brijeg

09/01/2020

Radeljić je za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine zaigrao u dva susreta, dok je za U-21 reprezentaciju BiH upisao 13 nastupa

Dvadesettrogodišnji Stjepan Radeljić stigao je iz Osijeka na posudbu u NK Široki Brijeg do kraja sezone i već je odradio prve treninge s ekipom.

“Došao sam na polugodišnju posudbu kako bih pomogao novim suigračima u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, a želja svih nas je ponovni izlazak u Evropu. Svjestan sam koliko ime NK Široki Brijeg znači u bh. klupskom nogometu. Po igračkom kadru i infrastrukturi zaslužujemo biti u vrhu i ja ću nastojati opravdati ukazano povjerenje”, kazao je Radeljić.

Igra na poziciji središnjeg braniča, visok je 198 centimetara, a u karijeri je upisao dva nastupa za Osijek u kvalifikacijama za Europsku ligu 2018. godine, dvadeset za Osijek II u Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tokom 2018. i 2019. godine te 43 za Stuttgart II u njemačkoj Regionalnoj ligi Jugozapad u sezonama 2016./17. i 2017./18., priopćeno je iz NK Široki Brijeg.

Radeljić je za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine zaigrao u dva susreta, dok je za U-21 reprezentaciju BiH upisao 13 nastupa, stoji u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.