Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi Zmajevi danas igraju protiv Kazahstana: Pobjeda je imperativ

mlada reprezentacija bih
Foto: NSBiH

Mlada nogometna reprezenatcija Bosne i Hercegovine danas se u Sarajevu sastaje sa selekcijom Kazahstana u drugom meču kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2017. u Poljskoj.

Izabranici selektora Darka Nestorovića okupili su se u nedjelju u Vogošći gdje se pripremaju za utakmicu u kojoj će pokušati doći do prve pobjede u kvalifikacijama.

Selektor je optimist uoči ovog meča i vjeruje da njegovi igrači mogu do povoljnog rezultata.

Utakmica BiH – Kazahstan igra se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 16 sati i 30 minuta. Susret sudi Vadims Direktorenko iz Litvanije

– U meč ulazimo s ciljem da pobijedimo. Kazahstan ima tvrdu reprezentaciju, igrače koji mogu izvesti brze kontranapade. No, mi imamo dobar izbor i pokušat ćemo odmah napasti – kazao je Nestorović.

Novi igrač u bh. reprezentaciji Deni Milošević ističe da je atmosfera u ekipi odlična i da svi s nestrpljenjem očekuju meč.

– Čast mi je što sam konačno postao dio reprezentacije BiH. Atmosfera je odlična, sve je pozitivno i spremni smo za utakmicu – rekao je Milošević.

Uzdanica selektora Nestorovića u napadu bit će prvotimac zagrebačkog Dinama Armin Hodžić. Mladi nogometaš u posljednje vrijeme je u dobroj formi što je pokazao u susretima Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U današnjoj utakmici očekuje pobjedu.

– Sretni smo što smo se ponovo okupili. Spremni smo i ulazimo u utakmicu s ciljem da pobijedimo – kazao je Hodžić.

Utakmica BiH – Kazahstan igra se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 16 sati i 30 minuta. Susret sudi Vadims Direktorenko iz Litvanije.

U grupi 9 kvalifikacija za EP za igrače do 21 godine dosad je odigrana samo jedna utakmica u kojoj je BiH u junu u gostima poražena od Norveške sa 2:0.

U grupi su još selekcije Engleske i Švicarske.