Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Etno selo Stanišići

Mladi “Zmajevi” počeli pripreme za susret sa Kiprom

Foto: NSBIH

Utakmica sa Kiprom na programu je 17. novembra u 18 sati na stadionu “Antonis Papadopoulos” u Larnaki

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine U-21 okupila se u nedjelju u Etno selu Stanišići gdje će se pripremati za gostujuću utakmicu protiv selekcije Kipra u kvalifikacijama za EURO 2025.

Selektor Igor Janković ističe da će ekipa spremno dočekati utakmicu.

-Iako je još uvijek nekolicina igrača odsutna zbog obaveza prema svojim klubovima, pripreme protiču u najboljem redu i što je najvažnije nemamo povrijeđenih igrača. To nam daje osnov za optimizam da ćemo se dobro pripremiti za nastupajuću utakmicu protiv selekcije Kipra. Što se tiče atmosfere u ekipi, ona je kao i na svim ranijim okupljanjima odlična. U dosadašnjim utakmicama nismo ostvarili očekivane rezultate uprkos dobroj igri. Vjerujemo da nam se dosadašnji dobar pristup u radu mora negdje vratiti, a utakmica protiv Kipra je idealna prilika za to. Cilj nam je da se vratimo u igru, te da na proljeće pokušamo da nadoknadimo izgubljene bodove i izborimo plasman na veliko takmičenje – kazao je Janković, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Utakmica sa Kiprom na programu je 17. novembra u 18 sati na stadionu “Antonis Papadopoulos” u Larnaki.

U kvalifikacionoj H-grupi mladi nogometaši nakon tri odigrana susreta zauzimaju posljednje, peto mjesto bez bodova. Poraženi su u susretima sa Slovenijom 2:1, Austrijom 2:0 i Francuskom 2:1.