Kvalifikacije za EP

Mladi Zmajevi pred duel sa Njemačkom: “Njihov štoper je moj najbolji drug”

mladi

Jedan od igrača koji najbolje poznaje narednog protivnika je napadač Ermedin Demirović koji je u omladinskim uzrastima nastupao u ligi Njemačke

Mlada nogometna “U-21” reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru priprema se za kvalifikacioni meč s Njemačkom.

Jedan od igrača koji najbolje poznaje narednog protivnika je napadač Ermedin Demirović koji je u omladinskim uzrastima nastupao u ligi Njemačke.

– Jako treniramo, dobro smo raspoloženi i jedva čekamo da počne meč. Za mene će ovo biti posebna utakmica jer znam većinu igrača Njemačke. Njihov štoper je moj najbolji drug i radujem se susretu s njima. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Ako svi damo maksimum i budemo djelovali kao ekipa što je bio slučaj u prethodnim susretima, onda imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat – rekao je Demirović.

Golman Vladan Kovačević smatra da mlada reprezentacija BiH ima kvalitet da se adekvatno suprotstavi svakom protivniku, saopćeno je iz NSBiH.

– Njemačka je favorit i to je jedna od najboljih evropskih ekipa u ovom u ovom uzrastu. Ipak, igramo na našem terenu, pred našom publikom i sigurno da ni njima neće biti lako. Ova ekipa može da igra protiv bilo koga i nadamo se još jednom uspjehu – rekao je golman bh. tima.

Susret je na rasporedu 15. oktobra u Zenici.

Nogometaši BiH nakon dvije utakmice imaju četiri boda i zauzima prvo mjesto u grupi, dok je Njemačka druga sa tri boda iz jedne utakmice.