Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP

Mladi Zmajevi u posljednjim minutama ispustili pobjedu

bih moldavija (1)

Mladi zmajevi kvalifikacije nastavljaju 13. oktobra kad će gostovati u Njemačkoj

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Kišnjevu neriješeno 1:1 sa Moldavijom u svom šestom meču u kvalifikacijama za Euro 2021.

Bh. tim je prvi zaprijetio već u 5 minuti. Lijevi bek Selmir Pidro se ubacio u napad i uposlio Zinedina Mustedanagića koji sa dvadesetak metara loptu šalje pored gola. Amar Beganović i Jovo Lukić su po jednom pokušali da ugroze gol Moldavije, ali njihovi udarci nisu predstavljali veću opasnost za golmana Victora Straistaria.

Izabranici Slobodana Starčevića odlično otvaraju drugi period igre i dolaze do prednosti već u 49’. Mustedanagić je asistirao Amaru Beganoviću koji se ubacio u protivnički kazneni prostor sa desne strane i precizno šutirao u suprotni ugao gola Moldavaca za 0:1.

Domaći tim je prvu ozbiljniju priliku imao u 67’. Victor Stînă je šutirao iskosa sa desne strane šesnaesterca bh. tima, ali je Martin Zlomislić odbranio. Lopta se opet odbila do moldavskog ofanzivca koji iz drugog pokušaja loptu šalje preko gola. Dobro je pokušao i Cristian Dros u 83’ sa dvadesetak metara, ali je Zlomislić izbacio loptu u korner.

Moldavci u 87’ dolaze do izjednačenja. Nakon duela Beganovića i Vadima Gulceaca u šesnaestercu bh. tima sudija Sebastian Gishamer je dosudio penal za domaći sastav. Siguran sa bijele tačke bio je Artur Craciun.

Do kraja utakmice bh. reprezentativci su napadali i pokušali da vrate prednost, ali nisu imali rješenja za odbranu Moldavije i susret je završen neriješenim rezultatom.

Mladi zmajevi kvalifikacije nastavljaju 13. oktobra kad će gostovati u Njemačkoj.