Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladić koji je upao na teren tokom finala SP-a u teškom stanju: “Prvo je oslijepio, pa zanijemio…”

Pjotr Verzilov

Ruski mediji javljaju da je član prosvjedne ruske punk grupe Pussy Riot hospitaliziran u teškom stanju zbog mogućeg trovanja, navodi Associated Press.

Radio Eho Moskve i online vijesti Meduza izvijestili su u srijedu da se Pjotr Verzilov nalazi intenzivnoj njezi kasno u utorak. Mediji citiraju članicu Pussy Riot Veroniku Nikulšinu, koja je rekla da je Verzilov prvo izgubio vid, zatim i sposobnost govora, a u konačnici je ostao nepokretan.

Nikulšina je rekla da se Verzilov liječio u toksikološkoj jedinici jedne moskovske bolnice.

U bolnici je završio u utorak nakon sudskog ročišta u slučaju Nikulšine.

Verzilov, Nikulšina i dvoje drugih aktivista služili su dvosedmične zatvorske kazne zbog ometanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u julu.

Oni su utrčali na teren u policijskim uniformama, kratko prekidajući finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske. Izjavili su kako prosvjeduju zbog pretjeranih policijskih ovlasti u Rusiji.

U avgustu 2012. članice benda Maria Aljohina, Nadežda Tolokonikova i Jekaterina Samutsevič proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za huliganizam potaknut vjerskom mržnjom zbog izvedbe „punk molitve“ u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Verzilov i Tolokonikova su, inače, u braku.