maksimir

Mnogi su se začudili kad su vidjeli zastava BiH u svlačionici Hrvatske

Zastava BiH u svlačionici na Maksimiru
FOTO: Screenshot
Zastava BiH u svlačionici na Maksimiru

Podsjećamo, Hrvatska je propustila Euro koji je 2000. godine održan u Belgiji i Nizozemskoj, a nakon toga se plasirala na svako prvenstvo Starog kontinenta koje se igralo

Hrvatski nogometni savez uoči kvalifikacijske utakmice protiv Armenije objavio je video iz svlačionice na kojem se mogla primijetiti i zastava Bosne i Hercegovine.

Mnogi su se pitali otkud zastava BiH u svlačionici, pored zastava još nekoliko zemalja, a s obzirom da se utakmica igrala na Maksimiru.

No, odgovor je jednostavan. Zagrebački Dinamo, na čijem je stadionu igrana spomenuta utakmica, u svojoj svlačionici drži zastave država iz kojih dolaze njihovi nogometaši, pa se tamo našla i zastava BiH.

U Dinamu nastupaju bh. igrači Luka Menalo, Petar Sučić i Faris Krkalić, a i trener Sergej Jakirović je također rođen u BiH.

Inače, nogometna reprezentacija Hrvatske je pobijedila Armeniju rezultatom 1:0 te se tako plasirala na šesto uzastopno Europsko prvenstvo.

Podsjećamo, Hrvatska je propustila Euro koji je 2000. godine održan u Belgiji i Nizozemskoj, a nakon toga se plasirala na svako prvenstvo Starog kontinenta koje se igralo.

Prije toga, igrali su i na Europskom prvenstvu 1996. godine u Engleskoj.