Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mobilizacija ili groznica: Navijači Zrinjskog najavljuju “pohod” na glavni grad

UltrasiMobilizacija2

Mostar trese navijačka groznica. Navijači Zrinjskog, makar ako je vjerovati raspoloženju na društvenim mrežama i na ulicama grada, pripremaju invaziju na Grbavicu. Njihovi ljubimci sutra navečer igrat će možda i ključni meč za naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a protivnik će biti direktni konkurent, Željezničar.

Plemići koji brane naslov u prošlom su kolu pobjedom nad Radnikom, uz poraz Željezničara od Krupe na gostujućem terenu, zasjeli na prvo mjesto, na kojem će ostati čak i u slučaju poraza. Remi bi ih dodatno približio njihovom cilju, a pobjeda bi otvorila vrata raja.

S druge strane Željezničar nakon remija u vječitom derbiju, pobjede nad Slobodom i plasmana u finale Kupa, odnosno poraza u Krupi, sutra ima imperativ pobjede. Nema sumnje da bez obzira na loše izdanje iz prošlog kola, euforija ne vlada i u Sarajevu. I navijači Želje sasvim sigurno će ispuniti stadion i pružiti podršku svom klubu.

U Mostaru je na ulicama jučer osvanulo nekoliko poruka među kojima i: “Ide petak, idem s njim! Svi na Grbavicu“, “Petak 19:00“, “Zajedno do pobjede“, “Hoćemo golove, hoćemo pobjede, hoćemo titulu i ove godine“… Utakmica se igra sutra od 19 sati na stadionu Grbavica.