Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fali nam golova

Modrić nakon debakla Reala: Nemoguće je naći zamjenu za Ronalda

New Project (1)

Ronaldo je prije odlaska u Juventus prošlog ljeta za Real odigrao 438 takmičarskih utakmica i postigao gotovo nevjerovatnih 450 golova

Luka Modrić, najbolji fudbaler svijeta u prošloj godini, bio je iskren nakon sinoćnje eliminacije od Ajaxa, rekavši da je gotovo nemoguće pronaći zamjenu za Cristiana Ronalda, što se ove sezone osjeti u igri Real Madrida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ajax je sinoć na Santiago Bernabeu, nakon poraza 1:2 u Amsterdamu, deklasirao “kraljeve” rezultatom 4:1 te se plasirao među osam najboljih klubova Evrope.

Ronaldo je prije odlaska u Juventus prošlog ljeta za Real odigrao 438 takmičarskih utakmica i postigao gotovo nevjerovatnih 450 golova.

“On je igrač koji bi nedostajao svakoj ekipi. Pronalaženje zamjene za Ronalda je gotovo nemoguće. Sve ono što je učinio za ovaj klub, naravno da nam nedostaje. Klub je pokušao da dozvoli drugim igračima da imaju svoju ulogu u napadu. To nije lako. Ronaldo je postizao 50 golova i ne možete pronaći nekoga ko postiže toliko golova. Nismo ni mislili da će se pojaviti neko ko će postići 50 golova, nego da dva ili tri igrača postignu po deset, 15 ili 20 golova. Nemamo to ove sezone”, kazao je Modrić nakon bolnog poraza od Ajaxa i dodao:

“Zato mislim da je postizanje golova naš najveći problem ove sezone. Naprimjer, protiv Barcelone u Kupu kralja stvorili smo mnogo šansi. Nismo ih realizovali i takav tim vas onda kazni. Ronaldo nije ovdje, ali ne možemo na to vaditi narednih deset godina. Klub je vjerovao u druge igrače poput Garetha Balea, Marca Asensija, Karima Benzeme, plus smo doveli Mariana Diaza i Viniciusa Juniora, koji dobro rade za svoje godine. Međutim, stvari ponekad ne idu kako smo željeli. Sve što možemo je da vrijedno radimo i držimo se zajedno. Real će uvijek težiti vrhu. I kada ne budemo u vrhu, vratićemo se.”

Real je sinoćnjim porazom od Ajaxa u osmini finala Lige šampiona zaključio katastrofalnih sedam dana tokom kojih je ostao bez borbe za trofej u La Ligi, Kupu kralja i Ligi šampiona. Uz to u tom periodu pretrpio je dva teška poraza na domaćem terenu od najvećeg rivala Barcelone.