Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"marca"

Modrić prihvatio ultimatum Reala

Real zbog težine i dugotrajnosti koronakrize, te poučen katastrofalnom finansijskom situacijom u Barceloni maksimalno “pojednostavnio” pregovore

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić sve je dogovorio s madridskim Realom i pitanje je dana kada će za još godinu dana produžiti ugovor koji mu završava za pet mjeseci. Najčitaniji španski sportski list “Marca” piše kako je veznjaku Reala uspjelo ono što nije drugom velikanu Kraljevskog kluba, kapitenu Sergiu Ramosu.

Marca piše da je Real zbog težine i dugotrajnosti koronakrize, te poučen katastrofalnom finansijskom situacijom u Barceloni maksimalno “pojednostavnio” pregovore čak i sa spomenutim klupskim legendama, te Lucasom Vazquezom, još jednim važnim igračem kojem ističe ugovor.

To odbijanje da se kompliciraju pregovori s navedenim igračima ogledalo se u tome što im je Real dao ultimatume, piše Marca.

Dali su im ponude po načelu “uzmi ili ostavi” jer trenutno je najvažnije održati finansijsku stabilnost kluba i srezati troškove. To je daleko najvažniji cilj, kojem je sve podređeno i nema vremena ili mjesta za sentimentalnost ili galantnost, čak ni prema najzaslužnijim igračima.

“Vodstvo Reala predvođeno predsjednikom Florentinom Perezom očajnički pokušava održati Real iznad vode u ovim užasno teškim vremenima i premda bi htjeli da Ramos ili Vazquez produže saradnju s Realom, zbog čega su im i ponudili nove ugovore, oni su ih odbili. Sada su slobodni pregovarati s drugim klubovima. Za razliku od njih, Modrić je prihvatio smanjenu plaću i to da oko toga nema pregovora.”

Madriđani sezonu nastavljaju subotnjom utakmicom protiv Levantea na svom Barnabeu. Pobjeda se nameće kao imperativ. Gradski rival Atletico na čelu tabele daleko im je sedam bodova (uz utakmicu manje), dok im za vrat puše Barca, koja je na tri boda zaostatka. MOZZART na pobjedu Reala nudi kvotu 1,40, a na pobjedu Madriđana u oba poluvremena kvota je 2,70.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu MOZZART-a na ovaj susret možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore