Fudbal

Igrač Reala

Modrić prozvao Messija i Ronalda: Trofeji im važe samo kad ih oni dobiju

15/12/2018

"Nije to fer ni prema kolegama igračima", naveo je Modrić

Hrvatski reprezenetativac i veznjak Reala Luka Modrić kazao je da je nedolazak Lea Messija i Cristiana Ronalda na dodjelu nagrade za najboljeg igrača svijeta nelogičan potez.

Podsjećamo, Modrić je ove godine sa Realom osvojio Ligu prvaka, a na Svjetskom prvenstvu u Rusiji vodio je Hrvatsku do finala, gdje su “Vatreni” poraženi od Francuske.

“Njihov nedolazak nije logičan. Ispada da trofeji imaju važnost i vrijednost samo kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema nogometu i navijačima. Ronaldo i Messi dva su fenomena, iznad svih po kvalitetama. Ali ovdje je riječ o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod selektora, trenera, igrača, legendi nogometa, novinara i navijača. Ili su oni svi u zabludi? Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda treba dati sve trofeje Messiju i Ronaldu dok god budu igrali i ukinuti bilo kakve izbore”, izjavio je Modrić za Sportske novosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.