Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Modrićeva punica promijenila iskaz, Mamić ljutito napustio sudnicu

mamic index33

Bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić u ponedjeljak je svojevoljno napustio vijećnicu osječkog Županijskog suda, nezadovoljan načinom ispitivanja svjedokinje Vesne Juraić, pa ga je Sudsko vijeće odlučilo udaljiti s glavne rasprave, do završetka današnjeg ročišta.

Na upit predstavnika optužbe je li, osim ugovora o profesionalnom igranju Luke Modrića i NK Dinama te aneksa ugovora o podjeli transfernog obeštećenja, postojala još neka dokumentacija kojom se regulirao Modrićev transfer u enegleski Tottenham, svjedokinja koja je inače Modrićeva punica, najprije kazala “ne”, a potom “ne sjećam se”, nakon čega se Mamić ustao i ustvrdio da je svjedokinja izričito rekla “ne”, a ne da se ne sjeća i revoltiran napustio sudnicu.

S obzirom da je uzeo riječ bez odobrenja i samovoljno napustio sudnicu predsjednik vijeća Darko Krušlin Mamića je odlučio udaljiti s rasprave do završetka današnjeg ročišta, s čijim će sadržajem Mamić biti naknadno upoznat.

Svjedokinja Juraić, bivša voditeljica računovodstva NK Dinama, je djelimično promijenila iskaz iz istrage u kojem je navela kako je aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja za Luku Modrića vidjela u razdoblju između jula 2008. i jula 2009. Na današnjoj glavnoj raspravi ustvrdila je da joj je tajnica Zdravka Mamića, u aprilu 2008. donijela ugovor o transferu između NK Dinama i Tottenhama te aneks ugovora o profesionalnom igranju, o podjeli transfernog obeštećenja između kluba i igrača Luke Modrića koje je i proknjižila.

Ustvrdila je da ne zna zašto je u istrazi spominjala razdoblje između jula 2008. i jula 2009. godine.