Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

love dva rekorda

Mogu li Italijani večeras sačuvati svoju mrežu do 87. minute?

italija-locatelli

Ako Italijani ostanu neporaženi i protiv Austrije, srušit će rekord po broju utakmica bez poraza

Italijani koji su neporaženi već 30 utakmica, protiv Austrije od 21 sat igraju za četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali i za dva rekorda.

Ako Italijani ostanu neporaženi i protiv Austrije, srušit će rekord po broju utakmica bez poraza. Po 30 utakmica zaredom nisu izgubili Italijani od 1935. do 1939. godine te Francuzi između 1994. i 1996. godine. Italiji bi večerašnja utakmica bila 31. bez poraza.

Italijani love i rekord po broju minuta bez primljenog gola. Izabranici Roberta Mancinija nisu primili gol posljednjih 1.056 minuta.

Slavili su u 11 utakmica zaredom bez primljenog gola, a rekord drži generacija od 1972. do 1974. godine s legendarnim Dinom Zoffom. Da bi se taj rekord od 1.143 minute srušio, Italija ne smije večeras primiti gol u prvih 87 minuta utakmice.

“Srušit će taj rekord. I ne volim kad se govori da je moj rekord, to je rekord ekipe, a golman je samo posljednji defanzivac ekipe”, rekao je Zoff uoči večerašnje utakmice.

Wales – Danska od 18 sati

Wales i Danska od 18 sati na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu susretom osmine finala otvaraju drugi krug Evropskog prvenstva.

Obje su reprezentacije u svojim grupama završile kao drugoplasirane. Wales je u grupi A pobijedio Tursku, remizirao sa Švicarskom i izgubio od Italije, dok je Danskoj visoka pobjeda protiv Rusije bila dovoljna za prolazak dalje uprkos porazima od Finske i Belgije.

Danci su favoriti u današnjem susretu, a pobjednik će u četvrtfinalu na boljeg iz ogleda Nizozemske i Češke.