Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

serija a

Mogu li Lulić i društvo večeras sačuvati posao Inzaghiju?

lazio lulic

Pogledajte kompletnu ponudu MOZZARTA za duel Atalanta – Lazio.

Iako se nalazi nadomak pozicije koja iduće sezoni vodi u Ligu prvaka, Lazio našeg Senada Lulića daleko je od idealne forme. Rimski nebesko-plavi već šest službenih utakmica ne znaju za pobjedu pa se sve češće u italijanskim medijima spominju špekulacije da predsjednik Lotito više ne vjeruje treneru Inzaghiju.

U posljednja je dva evropska nastupa Lazio upisao poraze od Apollona i Eintrachta, no na njihovu sreću već su ranije osigurali nastup u nokaut fazi Lige Evrope. No, u žrijebu nisu imali baš puno sreće, dobili su jednog od najtežih protivnika, Sevillu.

Kada je Serija A u pitanju, Lazio već četiri utakmice nije dobio. Nisu ni izgubili, no ti remiji su ih izbacili iz “top 4” pozicije koja vodi u Ligu prvaka iduće sezone, što je glavni cilj.

Večeras idu u goste Atalanti, u zaostaloj utakmici 16. kola.

Inzaghiju neće biti lako prekinuti negativan niz na teškom gostovanju u Bergamu:

– Znamo što nas čeka u Bergamu, sjajna ekipa s vrhunskim trenerom, koji ima moj ogroman respekt. Gasperini je uz Allegrija najbolji trener u Italiji. S naše strane, u posljednje smo vrijeme imali zastoj u napretku. To je problem s kojim se sve ekipe moraju nositi, uz iznimku Juventusa. Poraze smo doživjeli samo u Evropi, kada se više nismo imali za što boriti, kazao je Inzaghi za koje mediji na Apeninima već šuškaju da bi svaki naredni posrtaj mogao da mu bude i posljednji na klupi Lacijala.

Što se tiče raspoloživih snaga za večerašnji duel, upitnik je samo hoće li iza Immobilea utakmicu početi Correa ili Luis Alberto, te hoće li na boku zaigrati Patric ili Marušić.

Atalanta je u puno boljoj formi od Lazija. Tim iz Bergama od ukupno 21 bod, u posljednjih sedam kola skupio je čak 15 (pet pobjeda i dva poraza).

Kladionica MOZZART ponudila je KVOTU 2.25 na pobjedu domaćina, a na pobjedu Lazija 3.20.

Obje ekipe su, bez obzira na rezultata napadački orjentisane, i u posljednjih pet susreta na njihovim utakmicama padaju golovi na obje strane. Ponuda za ishod OBA DAJU GOL čini se kao najrealniji ishod.

Lazio je u svojevrsnom nokdaunu, Atalanta u zaletu. Za one koji se klade i vjeruju da bi se to večeras moglo nastaviti, pobjeda domaćina i 3+ golova, MOZZART je ponudio odličan koefcijent 3.15.

Pogledajte kompletnu ponudu MOZZARTA za duel Atalanta – Lazio.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!