Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mohamed Salah produžio ugovor s Liverpoolom

salah

Egipatski napadač Mohamed Salah potpisao je novi petogodišnji ugovor sa Liverpoolom koji će ga zadržati na Anfieldu do 2023. godine.

Petogodišnji ugovor nagrada je Salahu za briljantnu sezonu koja je iza njega, a u kojoj je bio ubjedljivo najbolji igrač premijerligaša.

Salah će tako postati najplaćeniji igrač u historiji Liverpoola sa potencijalnih 10 miliona funti po sezoni, a zanimljivo je da u ugovoru nema otpusne klauzule, tako da ne postoji cifra po kojoj engleski tim “mora” prodati igrača.

Za Egipćanina se, između ostalih, interesovao i Real Madrid, prije svega zbog sjajne sezone u kojoj je postigao 50 golova za klub i reprezentaciju.

Menadžer ekipe s Anfielda kazao je kako ovaj potez potvrđuje vjeru Salaha u Liverpool, ali i vjeru Liverpoola u sjajnog napadača.

Kraj sezone bio je, pak, razočaravajući za sjajnog Salaha. Prvo je zbog povrede prerano napustio igru protiv Real Madrida u finalu Lige prvaka, a zatim je njegova reprezentacija u Rusiji doživjela krah i upisala tri poraza u grupnoj fazi.

Ipak, navijači Egipta su pružili podršku svom najboljem igraču, kao što su i fanovi Liverpoola na društvenim mrežama euforično dočekali vijesti o produženju ugovora.