Napadač Španije

Morata: Razumijem kritike, ali prijetnje smrću su nedopustive

morata3

I pored kritika Morata ima puno poverenje selektora Luisa Enriquea. Sigurno će zauzeti svoje mjesto u napadu za meč protiv Hrvatske u osmini finala

Alvaro Morata prolazi kroz težak period na Evropskom prvenstvu. Iako je Španija prošla grupnu fazu, napadač Juventusa je na meti žestokih kritika zbog svojih igara.

Do sada je postigao jedan gol i to u remiju protiv Poljske. U prvom meču protiv Švedske promašio je nekoliko velikih prilika, a duelu sa Slovačkom nije iskoristio penal. Navijači u Sevilji su mu žestoko zviždali prije početka mečeva.

Međutim, neki nisu samo na tome ostali. Morati i njegovoj porodici je upućeno nekoliko veoma ozbiljnih pretnji.

“Razumijem kritiku što nisam postigao gol, ali prijetnje smrću mojoj djeci su nedopustive. Stavite se vi u moju poziciju. Ne spavam noćima zbog adrenalina. Srećan sam što smo prošli dalje, međutim ovakve poruke me uznemiruju i onemogućavaju da svoj posao radim na pravi način”, rekao je Morata.

I pored kritika Morata ima puno poverenje selektora Luisa Enriquea. Sigurno će zauzeti svoje mjesto u napadu za meč protiv Hrvatske u osmini finala.

“Najvažnije je da smo u osmini finala. Mislim da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Vjerujem da možemo daleko da doguramo, iako smo loše počeli. Uspjeh tima je na prvom mjestu. Ko postiže golove, nije važno, dok god pobjeđujemo“, rekao je Morata.

Španija i Hrvatska svoj meč osmine finala igrat će u Kopenhagenu u ponedeljak u 18 sati.