Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarci traže pobjedu i protiv prvaka Estonije

Mostar SG Staklorad

Mostar SG Staklorad sinoć je u dvorani USRC Midhat Hujdur – Hujka ostvario prvi trijumf u sklopu prelijminarne faze UEFA futsal kupa, nad turskim predstavnikom Arnavutkoy Beledyesporom rezultatom 7:3. Trener Mirsad Fazlinović zadovoljan je izdanjem našeg tima.

– Pobjeda je potpuno zaslužena. U ovom trenutku smo kvalitetniji od turskog prvaka, što se vidjelo od početka utakmice. Možda smo malo pod dojmom ambijenta u kojem se igralo, u prvom poluvremenu olako primili dva gola u jednoj minuti, da bismo kasnije pokazali karakter i brzo rezultat okrenuli u našu korist. U drugom poluvremenu smo dominirali i do kraja postigli sedam pogodaka, izjavio je Fazlinović nakon utakmice.

U narednom kolu već sutra bh. prvak igra meč protiv estonskog Narva Uniteda.

– Pred nama je još jedna zahtijevna utakmica. Uvjerili smo se da su Estonci koje su uoči turnira proglašavali autsajderom, kvalitetni u što se sinoć uvjerio Flamurtari. Njih su iznenadili, i to je upozorenje za naše igrače da nakon večerašnje pobjede ne smije biti opuštanja. Maksimalnim zalaganjem svih možemo ostvariti cilj i na sutrašnjoj utakmici, a to je novi trijumf, dodao je Fazlinović.