Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarski Velež dobio suvremeno opremljeni pomoćni stadion (FOTO)

fk-velez-2

Fudbalski klub Velež danas je dobio suvremno opremljen pomoćni teren, koji je osnovni preduvjet za bolje dane mostarskih „rođenih“, kazano je prilikom svečanog otvaranja dugo iščekivanog sportskog objekta u mostarskom naselju Vrapčići.

Pomoćni stadion u nazočnosti stotinjak simpatizera ovoga kluba kao i svih selekcija omladinskog pogona zajedno sa prvotimcima FK Velež, presijecanjem vrpce svečano su otvorili potpredsjednik Uprave FK Velež Selim Isić i legendarni fudbaler nekada na daleko slavnog Veleža, Džemal Hadžiabdić. Oni su iskazali zadovoljstvo da su „rođeni“, dobili mogućnost za održavanje treninga u uvjetima koji su nužni za postizanje rezultata.

„Ovaj je događaj od nemjerljivog značaja za ovaj grad, Hercegovini i Bosnu i Hercegovinu, ali i za širi region“, kazao je Isić navodeći kako ono što sada igrači FK Velež imaju prije nikada nisu mogli ni vidjeti. Uvjeti u kojima se do sada radilo kako naglašava bili su nemogući.

fk-velez-1

„Ovaj teren će uglavnom biti korišten za treninge prvog tima FK Velež, a sa svojim planom i programom biti će otvoren za sve sportaše koji ga budu trebali. Bit će u funkciji 24 sata, s obzirom da će biti reflektori na njemu“, kazao je za Anadolu Agency (AA) Isić.

Vrijednost suvremeno opremljenog objekta koja je kako je naglasio oko 600.000 maraka za „rođene“ i čitavi Mostar je neprocjenjiva, jer gradnja koja je započela prije tri godine dolaskom nove Uprave je uspješno okončana a time najavljen i dolazak boljih dana za „rođene“.

fk-velez-4

„Ovo je fenomenalno. Ovo je isto kao kada se dijete rodi. Velež je došao u takvu situaciju da je ovo novo rađanje kluba“, kazao je legendarni mostarski fudbaler Hadžiabdić.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić ističe kako je ovaj sportski objekt od iznimnog značaja kako za FK Velež, tako i za čitavi grad Mostar.

fk-velez-5

„Ovo je dodatni impuls za razvoj sporta u Mostaru, a posebno fudbala. Ovo je prilika da ovaj grad počne stvarati mlade talente. Mislim da će upravo nova Uprava FK Velež to i napraviti“, rekao je vidno zadovoljan čelni čovjek krovne kuće sportova u gradu na Neretvi uvjeren da će se mostarski „rođeni“ vratiti na stare staze ponosa i slave.

Na putu do uspješnih rezultata i pun nade u povratak slave „rođenima“ gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je otvaranje pomoćnog stadiona za FK Velež ocijenio nemjerljivim.

fk-velez-3

„Ovaj prekrasni teren pruža uvjete kakvi trebaju za vježbanje, a sasvim sigurno od kvalitetne pripreme ovisi i rezultat. Mislim da će se na ovaj način osigurati oni preduvjeti da dođe do kvalitetnog rezultata“, istakao je Bešlić uvjeren da će to biti i motivirajuće za nove generacije sportaša iz Mostara, koje će redovito ispunjavati sportske terene kako u treninzima tako i u bodrenju svojih sugrađana.

Svečanost su popularnim pjesmama o „rođenim“ uveličale Mostarske Kiše u dresovima Veleža, kao i fudbaleri Mladost-Doboj-Kakanj koji će u popodnevnim satima na glavnom stadionu FK Velež odigrati revijalnu utakmicu protiv FK Velež.