Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Biće još šokantnih poraza

mourinho

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda upozorio je da će ove sezone biti još šokantnih poraza poput onog u prošlom kolu Premier lige na gostovanju kod Huddersfield Towna, javlja Anadolu Agency (AA).

Pred “crvenim đavolima“ danas je veliki derbi protiv Tottenham Hotspura, tima koji im je direktan konkurent u borbi za sami vrh tabele. Naime, oba rivala su u dosadašnjih devet kola osvojili po 20 bodova, s tim što je United drugi, a Tottenham treći.

“Ne možeš stalno igrati dobro, ne možeš stalno pobjeđivati, ne možeš stalno biti sretan. Dakle, možemo li opet izgubiti, mislim da će se to desiti tokom sezone. Ali, u pogledu stava koji smo pokazali u Huddersfieldu, i poznavajući moje igrače i kakvi su ljudi, mislim da je to izolovan slučaj”, kazao je Mourinho.

Portugalski trener je stav svog tima protiv Huddersfielda opisao kao gori nego u prijateljskim utakmicama. Prethodno United je imao osam prvenstvenih utakmica bez poraza u nizu, ali su ga greške Juana Mate i Victora Lindelofa skupo koštale. Uslijedio je duel Liga kupa protiv Swanseaja u gostima u kojem je Manchester dobro reagovao i slavio s 2:0.

Sada ih čeka derbi sa Tottenhamom, koji na Old Trafford dolazi bez prve zvijezde Harryja Kanea. S druge strane, Mourinho ne može računati na povrijeđene Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbu, Michaela Carricka i Marcosa Roja.

“Ne govorim o povrijeđenim igračima. Zato me ne pitajte ništa o Kaneu. Kada bih govorio o Kaneu, onda bih morao pričati i o Ibrahimoviću, Pogbi, Roju i Carricku, a to ne želim”, bio je jasan Mourinho.

Derbi desetog kola Premier lige između Manchester Uniteda i Tottenham Hotspura igraće se danas na Old Traffordu sa početkom u 13.30 sati.