Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: De Gea ne želi braniti u finalu Lige Evrope

de gea

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda potvrdio je da njegov prvi golman David de Gea ne želi braniti u finalu Lige Evrope, te da će to zadovoljstvo prepustiti Sergiju Romeru, koji je branio u većini utakmica u tom takmičenju, javlja Anadolu Agency (AA).

Romero je stajao na golu Uniteda u posljednjih deset utakmica u Ligi Evrope, dok je De Gea branio u svega tri utakmice. Mnogi su smatrali da će sada, kada je United ostvario plasman u finale, u utakmici sa trofej Mourinho, ipak, dati povjerenje prvom golmanu.

“Oni su dva fantastična golmana. Nikada u cijeloj mojoj karijeri nisam vidio da su dva golmana takvi prijatelji. Uvijek postoji neko rivalstvo među golmanima, posebno ako su na isto nivou. U ovom slučaju govorimo o golmanu reprezentacija Španija i Argentine. Oni jedan drugog svo vrijeme podržavaju. Nikada niti kod jednog nisam vidio smrknuto lice, samo da jedan drugog podržavaju. Mislim da je fer da Romero igra finale i De Gea prihvata takvu odluku. Pogotovo zato što je nastupao u Ligi Evrope, tako da ako slavimo u finalu i on će osvojiti trofej. Ako sve bude normalno i ne bude nekih problema Romero će braniti“, kazao je Mourinho.

Manchester United će u finalu Lige Evrope protiv Ajaxa imati priliku da dođe do jedinog pehara koji mu nedostaje u klupskim vitrinama.

Finale ovosezonskog izdanja Lige Evrope između Manchester Uniteda i Ajaxa igraće se 24. maja na Friends areni sa početkom u 20.45 sati. Danas je odlučeno da će pravdu dijeliti Slovenac Damir Skomina.