Mourinho doveo prvo službeno pojačanje u United

Eric-Bailly

Defanzivac Villarreala Eric Bailly trebao bi uskoro postati prvo službeno pojačanje Manchester Uniteda otkad ga je preuzeo Jose Mourinho.

Zlatan Ibrahimović prije nekoliko dana usmeno je potvrdio kako će iduće sezone igrati za “crvene đavole”, ali još nije ništa službeno potpisao.

Portugalski menadžer odlučio je najprije riješiti problematičnu Unitedovu odbranu, a Villarrealov stoper dolazi sa sjajnim referencama, bio je jedan od najboljih defanzivaca u La Ligi protekle sezone i standardni je reprezentativac Obale Slonovače s kojom je prošle godine osvojio Afrički kup nacija.

United će za njegove usluge morati iskrcati 30 miliona funti.

Villarreal je prošle sezone završio iza velike trojke u Španiji i osigurao plasman u kvalifikacije Lige prvaka, a Bailly je bio jedan od najboljih igrača i ne čudi interes najboljih svjetskih klubova. Njegove sjajne partije nisu prošle neopaženo ni kod Josea Mourinha, koji će ga vjerovatno odmah uvesti u prvih jedanaest.

Stasiti branič nosi nadimak “zvijer”, odličan je u skoku, vrlo brz i gotovo neprelazan jedan na jedan. Trebao bi učvrstiti poroznu Unitedovu odbranu koja ga je koštala plasmana u Ligu prvaka u protekloj sezoni.