Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Dovešćemo zamjenu za Carricka

mourinho

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, potvrdio je da će po okončanju aktuelne sezone klub potražiti pojačanje u veznom redu, kako bi pronašli adekvatnu zamjenu za 36-godišnjek Michaela Carricka, koji će se oprostiti od profesionalnog fudbala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od dolaska u United portugalski trener je već doveo dva sjajna igrača sredine terena Paula Pogbu i Nemanju Matića, ali ne krije da će na ljeto morati krenuti u potragu za još jednim veznjakom. Medijske špekulacije govore da su u opticaju Sergej Milinković-Savić iz Lazija i Jean Michael Seri iz Nice.

“Moramo dovesti igrača za sredinu terena zato što ćemo izgubiti Carricka. Naravno, potreban nam je balans u timu, to sam rekao i prije dva mjeseca kada smo pričali o tržištu. Kada su mnogi od vas nagađali da ćemo dovesti napadača, krilo, lijevo krilo, desno krilo, ja sam vam to kazao prije dva mjeseca. Možete me optuživati za svašta, ali ne možete reći da sam vas lagao. Kada ne želim da kažem neke stvari, onda ih ne kažem, ali vas ne vodim u drugom pravcu”, kazao je Mourinho novinarima uoči današnje utakmice FA kupa s Huddersfieldom.

Unitedu je lider prvenstva gradski rival Manchester City odmakao 16 bodova, tako da se može očekivati da će se fokusirati na FA kup i Ligu šampiona. Prvi naredni korak ka trofeju u FA kupu moraju napraviti danas kada će se od 18.30 sati u gostima suprotstaviti Huddersfieldu.