Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho dovodi Ibrahimovića u Manchester United?

mourinho – ibrahimovic

Manchester će od ljeta biti glavni grad nogometnog svijeta, jer uz dva najtrofejnija i najbolja trenera modernog nogometa, tamo će stolovati i najatraktivniji nogometaš svijeta.

Pep Gaurdiola, koji preuzima City, ovaj put neće pokušavati u svoje šeme i okove zarobiti neukrotivog Zlatana Ibrahimovića, nego će Ibra uživati u slobodi koju će mu u crvenoj polovici grada dati Jose Mourinho, novi trener Uniteda.

Jer kako piše ugledni i pouzdani L'Equipe, Zlatan Ibrahimović ima veliku želju doći na Old Trafford kao slobodan igrač po isteku ugovora s PSG-om i instruirao je agenta Mina Raiolu da sredi transfer prije 10. juna i početka Eura. Ibri ništa ne znači što sljedeće sezone s Manchesterom neće igrati Ligu prvaka i tako ostati bez prilike da karijeru zaključi trofejom koji mu nedostaje.

Ibra i Mou sjajno su sarađivali u Interu i kada je švedski Balkanac u ljeto 2009. otišao u Barcelonu u zamjenu za Eto'a i 40 miliona eura, Portugalac mu je rekao da griješi da će Inter sljedeće godine osvojiti Ligu prvaka.

Proročanske riječi pokazale su se tačnima, jer Inter je postao prvak Evrope i to preko Barcelone, gdje je Ibrahimović stenjao pod Guardiolom, prema kojem nikad od tada nije skrivao prezir, a osjećaji su dakako bili i ostali uzajamni.

S druge strane, Zlatan i Jose prijatelji su koji se vole i poštuju, pa je izgledno da će Ibrahimović na pragu 35. godine postati superzvijezda koju posrnuli United toliko želi, posebno nakon što je ove sezone pod Van Gaalom igrao i izgledao ubitačno dosadno.

https://www.youtube.com/watch?v=dJTGkuuJ_lM