Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: I Guardiola izmišlja povrede

guardiola-mourinho

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho optužio je menadžera manchesterskog City-ja Pepa Guardiolu da nije bio iskren kad je rekao da je jedan od najboljih igrača njegovog tima, španski reprezentativac David Silva, povrijeđen.

Guardiola je prije par dana izrazio zabrinutost jer njegov ponajbolji igrač neće moći nastupiti u predstojećem manchesterskom derbiju zbog povrede, ali Mourinho je odmah zauzeo skeptičan stav po tom pitanju.

Nekoliko dana ranije, u sličnoj situaciji Arsene Wenger je izjavio kako najbolji napadač Arsenala Alexandre Lacazette neće nastupiti protiv Mourinhovog Uniteda zbog povrede, a zatim se pojavio u početnih 11 i čak postigao pogodak.

“Svi naši protivnici imaju iste velike probleme, a na kraju se ispostavi da svi igrači budu spremni za igru. Oni imaju izvanredne organizacije. Mi smo malo skromniji, kad imamo problem, imamo problem. Kad su igrači povrijeđeni, onda su stvarno povrijeđeni. Ja vam kažem istinu,” prenio je novinar Daily Maila Mourinhovu izjavu.

Guardiolin City se nalazi na vrhu tabele, a Mourinhov United zaostaje osam bodova za liderima, i zauzima drugu poziciju.

Španac će za ovaj meč imati dovoljno opcija da zamijeni svog kreatora igre, a najvjerovatnije će njegovu poziciju zauzeti ovogodišnje pojačanje iz Monaca, Bernardo Silva.