Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho ljut nakon remija sa Hullom: Sudije ne vole moje emocije

mou

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda bio je veoma ljut nakon još jednog remija njegovog tima na domaćem terenu u Premier ligi. Ogled 23. kola protiv Hull Cityja, igran sinoć na Old Traffordu, završen je rezultatom 0:0, a junak gostiju bio je golman bh. porijekla Eldin Jakupović koji je zaustavio sve nalete “crvenih đavola“, posebno u drugom poluvremenu.

No, šesti domaći remi u ovoj sezoni Mourinha je izuzetno naljutio, a najviše ga je izgleda iziritiralo suđenje, kao i ponašanje četvrtog sudije prema njemu.

“Ne želim da govorim mnogo, jer sam platio mnogo kazni. Platio sam ih više od drugih, mnogo više od drugih. Na primjer jednom menadžeru četvrti sudija je rekao da voli njegove emocije i zato što voli njegove emocije, nema problema. Meni je protiv Hulla rekao da sjednem ili ću završiti na tribinama. Oni očigledno ne vole moje emocije, ali mislim da o ovome što se dešava ove sezone ne treba ja da pričam“, razočaran je bio Mourihno.

O samoj utakmici i činjenici da njegov izabranici nisu uspjeli savladati Jakupovića tokom 90 minuta susreta na Old Traffordu, Mourinho je kazao:

“Nismo pogodili i nismo pobijedili. Mnoge stvari koje su se dešavale na terenu bile su kao deja vu iz mnogih utakmica ove sezone. Nisam kritičan prema Hullu, jer ekipi koja je u njihovom položaju svaki bod je zlata vrijedan. Pokušali su da vide šta mogu uraditi i šta im je dozvoljeno da rade. Kada su dobili taj osjećaj išli su do krajnjih granica u onome što su radili na terenu. To nije njihova krivica. Oni se bore za život, bore se da ostanu u Premier ligi i nisam kritičan prema njima.“

Remijem sa Hullom “crveni đavoli“ su ponovo izgubili korak sa timovima koji drže prve četiri pozicije na tabeli, koje vode u Ligu šampiona. United nakon 23. kola ima 42 boda, čak 14 manje od lidera Chelseaja, a četiri manje od Liverpoola i Manchester Cityja koji su na četvrtom i petom mjestu. Hull je zahvaljujući sinoćnjem bodu posljednje mjesto na tabeli prepustio Sunderlandu.