Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Može li Hazard igrati desetku? Nisam siguran

mourinho-hazard1

Chelsea i dalje čami na dnu Premiershipa, a bod u londonskom derbiju protiv Tottenhama nije mu puno mogao. Tim Josea Mourinha morat će ući u seriju pobjeda kako bi nadoknadila čak 14 bodova zaostatka za vodećim Manchester Cityjem.

Ali, čini se da odnosi unutar tima nisu dobri, posebno ne između Diega Coste i trenera. Naime, tokom utakmice na White Hart Laneu bacio je Brazilac sa španskim pasošem majicu prema Mourinhu nakon što je ovaj ispucao sve zamjene i postalo je jasno da neće ući u igru.

Dogodilo se to samo četiri dana nakon što su urlali jedan na drugog u poluvremenu susreta protiv Maccabbija u Ligi prvaka.

“Ako me želi povrijediti, morat će baciti nešto drugo. S njim imam dobar odnos, problemi ne postoje,” insistira Jose Mourinho.

Portugalac je također zaratio i s Edenom Hazardom kojeg je javno kritikovao.

“Mi imamo drukčije ideje što predstavlja desetka u nogometu. Za mene je to neko ko puno toga radi s loptom i bez nje, poseban igrač u ekipi. Može li Eden igrati desetku? Nisam siguran,” kaže Mourinho koji je Hazarda pomaknuo na krilo.

Ovi incidenti pokazuju da Mourinho polako gubi autoritet u svojoj svlačionici, a to je obično put prema otkazu svakog trenera…