Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho nakon Leicestera: Ne trebaju mi pojačanja, nećemo ispasti

hazard mourinho

Jose Mourinho, menadžer Chelsea nakon novog poraza njegovog tima u Premier ligi izjavio je da je mjesto u Ligi šampiona za njegov tim nedostižan cilj.

Podsjećamo, Plavci su sinoć u 16. kolu Premier lige poraženi od lidera Leicester Cityja rezultatom 1:2 i sve su bliže zoni ispadanja. Sada su na svega jedan bod od Norwicha koji je na 18. mjestu.

“Zaslužili su da pobijede jer su bili bolji od nas duži vremenski period. Mislim da smo bili bolji 25-30 minuta, dok su oni bili dominantni sat vremena. Leicester je bio veoma fokusiran, nisu napravili niti jednu grešku. Bili su agresivni i držali visok intenzitet igre. Primili smo dva gola koja su neprihvatljiva za mene, jer znam da je jedan od mojih najboljih kvaliteta da čitam igru za moje igrače”, kazao je Mourinho i dodao:

Da li je žrijeb Lige prvaka namješten? 

fffffffff

“Radio sam četiri dana na ovoj utakmici. Identificirao sam četiri načina na koji je Leicester zabio skoro sve golove ove sezone. Igračima sam to sve objasnio, možete ih pitati. I onda nam zabiju dva gola upravo iz dvije od te četiri situacije.”

“Prvi je gol pao nakon kretanja Jamieja Vardya između dva centralna odbrambena igrača na centaršut Riyada Mahreza. Drugi je došao kada je Mahrez bio jedan na jedan u šesnaestercu. U takvim situacijama sam želio jedan protiv dva, kako bi vezni igrač zatvarao njegovu lijevu nogu. Teško mi je prihvatiti ta dva gola, osjećam se kao da je moj rad izdan”.

Eden Hazard izašao je s terena u 30. minuti i to samoinicijativno, a Mourinho je ta potez ovako prokomentirao nakon utakmice.

“Ne znam šta je bilo. Jedino što znam je da je za 10 sekundi donio tu odluku. Prvo je rekao da ne može, pa je kazao da će probati nakon što sam posegnuo za izmjenom, a onda kada se vratio na teren, rekao je ponovo da ne može nastaviti. U nekoliko sekundi bile su tu tri različite odluke. Probao je. Mora da je ozbiljno povrijeđen”.

Iako je priznao da je sada Liga prvaka daleko, Mourinho je kategorički odbio pretpostavku da će se Chelsea boriti za opstanak.

“Ma ne. Jesmo u zoni ispadanja, ali ne brinemo se.”

Kada je njegov posao u pitanju, ni tu Mourinho nema dvojbi…

“Sreća će se okrenuti. U to sam siguran. Ne bojim se velikih izazova. Želim ostati. Nadam se da gospodin Abramovič i čelnici kluba žele da ostanem.”

Na pitanje ima li namjeru u januaru tražiti nova pojačanja, Portugalac je kazao:

“Mislim da nije uredu da sada odem čelnicima kluba i kažem; znate ovi igrači nisu dobri, dajte mi 50 ili 100 miliona da kupim nove. Mislim da to nije pošteno. Moramo ići dalje s ovim igračima koje imamo”.

Aktuelni šampion sve je dalje od prva četiri mjesta koja vode u Ligu šampiona. Manchester United koji je trenutno na posljednjoj poziciji koja vodi u evropsku elitu ima čak 14 bodova više od Chelsea.

Leicester City nakon 16 odigranih kola ima 35 bodova i zauzima prvo mjesto, dok je Chelsea na 16. poziciji za svega 14 bodova.

Costa ismijavao odbranu

Napadača Diega Costu kamere su u toku utakmice uhvatile kako kritikuje igrače iz zadnje linije Chelseaja.

Španac je Kurtu Zoumi i Branislavu Ivanoviću, ubrzo nakon prvog gola koji je zabio Jamie Vardy na King Power Stadion, signalizirao da “spavaju”.

“Pogledajte ovo. Četiri minute nakon što je Leicester zabiti gol, Diego Costa govori svojim odbrambenim igračima da su spavali ili da spavaju”, kazao je komentator Sky Sporta Ed Chamberlin. Naš golman Asmir Begović protiv Leicestera je sjedio na klupi za rezervne igrače.