Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho ne brine za svoj posao na Stamford Bridgeu

muourinho trening

Jose Mourinho ubijeđen je da će ostati menadžer Chelseaja do 2019. godine.

U isto vrijeme oglasio se i kapiten Plavaca John Terry, insistirajući da je ekipa potpuno uz svog trenera, uprkos pričama o navodnoj pobuni u svlačionici.

john terry press

“Mogu vam reći da su igrači 100 posto iza menadžera. Mi smo zajedno”, rekao je Terry i dodao:

“U cijeloj mojoj nogometnoj karijeri nikada nisam čuo igrača da kaže nešto tome slično. Smiješno je da uopšte pričamo o tome.”

Podsjećamo, proteklih dana Stamford Bridge potresla je navodna izjava jednog igrača Chelseaja kako je veliki broj provotimaca “radije spreman izgubiti, nego li pobijediti za Mourinha”.

Chelsea je oštro demantovao te navode, a na priče da bi u slučaju neuspjeha u Ligi prvaka večeras protiv Dinama iz Kijeva (20:45) Roman Abramovič mogao presuditi Portugalcu, Mourinho je poručio kako je siguran da će svoj četverogodišni ugovor koji je potpisao početkom ove sezone, odraditi do kraja.

sastavi

Vjerovatne postave za večerašnji dvoboj na Stamford Bridgeu

Na pitanje koliko mu je još ostalo vremena da proba okrenuti stvari u korist Chelseaja kada su rezultati u pitanju, Mourinho je u svom stilu odgovorio:

“Tri godine i sedam mjeseci.”

Na navodne tvrdnje o pobuni igrača, Mou je kazao:

“Vidi, mislim da je to vrlo ružno. Nepošteno je da se tek tako optužuju svi igrači ili više od jednog igrača. A, ako vas neko optuži tako nepošteno samo da bi vam napravio probleme, vjerovatno ćeš poduzeti pravne akcije.”

tabela lp