sutra neće trenirati

Mourinho: Ne dolazimo u Zagreb da se branimo

Londonski sastav je u prvom susretu slavio sa 2-0, no Mourinho ne smatra kako je to “kraj priče”

Ne dolazimo u Zagreb braniti vodstvo. Pokušat ćemo pobijediti, kazao je menadžer Tottenhama Jose Mourinho na novinarskoj konferenciji uoči puta u Zagreb gdje Spurse u četvrtak očekuje uzvratni susret osmine finala Evropske lige protiv Dinama.

Spursi su svoju novinarsku konferenciju odradili u Londonu uoči polaska u Zagreb, a zbog strogih epidemioloških mjera na stadionu Maksimir neće biti uobičajene press konferencije dan uoči utakmice. Spursi neće niti trenirati na stadionu Maksimir, prenosi Hina.

Tottenham će po dolasku u Zagreb proći kroz terminal TGA kako bi bio izbjegnut prolazak kroz aerodromsku zgradu i miješanje s ostalim putnicima i osobljem zračne luke. Nakon toga odlaze u hotel koji će biti otvoren samo za njih.

Londonski sastav je u prvom susretu slavio sa 2-0, no Mourinho ne smatra kako je to “kraj priče”.

“Mislim da to nije tako veliko vodstvo. Ne idemo tamo braniti vodstvo. Pokušat ćemo pobijediti. Ako izgubimo 0-1, 1-2 ili 1-3 kvalificirali bismo se, ali ako prođemo dalje porazom neću biti sretan,” kazao je za engleske medije.

Portugalski stručnjak je potvrdio kako jedan od najboljih igrača Spursa Heung-min Son neće putovati u Zagreb. Korejski reprezentativac se ozlijedio u 20. minuti gradskog derbija protiv Arsenala. Posljednje informacije govore kako Son nije teže ozlijeđen, no Mourinho ne želi ništa riskirati.

“Hojbjerg je suspendiran, Rodon nije na popisu za Europu, Son je ozlijeđen, a Lo Celso se vratio. Ostali su svi na raspolaganju. Ne znam kada će se Son vratiti u sastav, ali sutra neće,” kazao je portugalski stručnjak.

Giovani Lo Celso nije bio u pogonu od sredine prosinca. Prije toga Argentinac je bio u dobrom ritmu postigavši ​​pet golova.

“Lo Celso je vrlo talentiran igrač s natjecateljskim kvalitetama. Mislim da nema 90 minuta u nogama, ali izgledao je vrlo samouvjereno na ova tri treninga s momčadi. Mislim da ga momčad treba i da je vrlo konkurentan,” dodao je Mourinho.

Međutim, otkrio je kako bi dvostruki strijelac iz prve utakmice Harry Kane trebao nastupiti.

“Utakmica je otvorena i važna igra. Harry će igrati” rekao je Mourinho.

Govoreći o mogućnosti da Kane odigra sve tri utakmice engleske vrste na startu kvalifikacija za SP 2022. godine, Mourinho je rekao da on nema kontrolu.

“Da mogu birati, volio bi da svi odlaze na utakmice reprezentacije. To je plus za nas i ponos za njih, ali ne bismo voljeli da igraju tri utakmice. Ali to nije u našim rukama. Ne mogu raditi posao Gareta Southgatea na isti način na koji on ne pokušava raditi moj.”

Engleske novinare je ponovo zanimao Mourinhov komentar ligaškog poraza od Arsenala u nedjelju. No, Portugalac nije želio o tome govoriti.

“Ne želim razgovarati s medijima tri dana nakon utakmice i 24 sata prije važne utakmice. Nakon utakmice rekao sam da uopće nismo dobro igrali. To je vrlo iskren način da se situaciji pristupi s naše strane,” poručio je.