Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Nećemo dovoditi pojačanje za odbranu

mourinho

Iako britanski mediji danima pišu o tome da Manchester United zbog povrede Erica Baillyja planira dovesti pojačanje za odbranu, menadžer Jose Mourinho je demantovao takve navode, javlja Anadolu Agency (AA).

United se povezivao sa dovođenjem Josea Fontea iz Southampthona ili Victora Lindelofa iz Benfice, kako bi pomogli dok se ne oporavi Bailly.

Međutim, Mourinho je istakao da će se osloniti na Chrisa Smallinga, Marcosa Roja i Phila Jonesa, dok se u konkurenciju ne vrati i reprezentativac Obale Slonovače.

“Čekaću Baillyja. Nadam se da naša trojica halfova mogu kontrolisati situaciju u narednih osam utakmica. Pokušaću da odmorim jednog od njih u svakoj utakmici. Nastojaćemo da napravimo kvalitetnu rotaciju između njih trojice. Uz njih imamo i Daleya Blinda, kap četvrtog halfa u slučaju da mora igrati na toj poziciji, a imamo i Michaela Carricka koji može pokriti tu poziciju, pa ćemo vidjeti“, rekao je portugalski trener.

Manchesteru United čeka veoma gust raspored do kraja januara, jer će odigrati još pet utakmica. Prvu danas kada će od 13.30 sati na Old Traffordu dočekati Reading u trećem kolu FA kupa, takmičenja u kojem brani trofej.