Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho nudi 46 miliona za defanzivca i ruši rekord Premiershipa

Jose Mourinho

I dok su dobre relacije Manchester Uniteda i Real Madrida na kušnji zbog Davida de Geae i Sergia Ramosa, klub s Old Trafforda bacio je udicu prema svlačionici Barcelone. Njihova meta je 27-godišnji Pedro za kojeg je, tvrdi engleski Independent, Luis van Gaal spreman platiti 32 miliona eura odštete.

Međutim, planove Unitedu mogao bi pokvariti Jose Mourinho koji također nije hladan prema reprezentativcu Španije koji je već osam sezona prvotimac Barcelone.

I dok Manchester United vodi bitke na nekoliko frontova i ostali se lagano bude. Chelsea je čvrsto zapela za 21-godišnjeg Johna Stonesa, centralnog defanzivca Evertona. Prva ponuda od 28 miliona eura je odbijena jer u Evertonu smatraju kako bi za Stonesa mogli dobiti najveću odštetu u historiji kada su defanzivci u pitanju. Rekord drži Eliaquim Mangalu kojeg je City prošlo ljeto platio Portu 46 miliona eura…

Ali, kada Jose Mourinho nešto poželi, onda to najčešće i dobije. A Portuglac je stavio Stonesa na vrh liste prioriteta u ljetnom prijelaznom roku. U Evertonu su svjesni kako neće moći dugo odoljevati ponudama za Stonesa pa su locirali dvije potencijalne zamjene.