Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Portugalac u elementu

Mourinho o gestikulaciji navijačima Juventusa: Vrijeđali su moj Inter

mourinho

Kamera ga je po završetku utakmice uhvatila kako stavlja ruku kraj uha i namiguje Juventusovim navijačima.

Sve je izgledalo savršeno za Juventus. Velika dominacija u prvom poluvremenu, potom još bolja igra u nastavku koju je okrunio Cristiano Ronaldo sjajnim pogotkom iz voleja nakon dubinske lopte Bonuccija.

Khedira je u prvom dijelu pogodio stativu, Dybala prečku u nastavku, bilo je još nekoliko prilika koje je ‘Stara dama’ propustila, ali činilo se da će i prvi Ronaldov gol za novi klub u Ligi prvaka biti dovoljan za nastavak odličnog niza.

Međutim, s tim se nije složio Manchester United, koji je velikim preokretom u završnici podsjetio na dane stare slave u eri Sir Alexa Fergusona.

– Odigrali smo fantastičnu utakmicu, na našoj top-razini, jer bolji od ovoga ne možemo biti. Uspjeli smo pobijediti jer smo igrali vrlo, vrlo pozitivnu igru i tražili smo pobjedu do kraja. Fellaini mijenja tok utakmice, najčešće kad igramo kod kuće. Nismo ga imali u prvom susretu, Juventus je uveo Barzaglija kako bi nas kontrolisao, ali mi smo išli okomito i zabili golove. Matu nismo uveli za slobodne udarce, nego za ubačaje na Fellainija koji je uvijek dominantan u zraku. Ova tri boda nam puno znače, iako smatram da bi remi bio realan rezultat – izjavio je Unitedov menadžer Jose Mourinho.

Kamera ga je po završetku utakmice uhvatila kako stavlja ruku kraj uha i namiguje Juventusovim navijačima. To je zasmetalo Bonucciju koji mu je nešto rekao, a nakon toga je Portugalac otišao s terena.

– Vrijeđali su me 90 minuta. Došao sam ovdje raditi svoj posao, ništa drugo. Nisam nikog uvrijedio, samo sam gestikulirao da ih želim čuti glasnije. Vjerovatno nisam to trebao učiniti, hladne glave ni ne bih, ali nakon uvreda na račun moje porodice, i moje Interove porodice, reagovao sam tako – objasnio je Mourinho.

Paul Pogba zahvalio je Juventusovim navijačima na toploj dobrodošlici, a jedan od Manchesterovih junaka bio je Juan Mata.

– Kakvih krasnih zadnjih pet minuta! Bila je ovo jako dobra večer za nas, izvanredno je kad pobijediš Juventus u Italiji. Utakmica je bila jako teška. Oni su top-ekipa, ali mi smo iskoristili naše dvije posljednje prilike. To je nogomet – konstatirao je Mata.

Možda niste znali, ali posljednji je put Juventus u grupi Lige prvaka na domaćem terenu poražen sad već davne 2009. godine, kad je u Torinu slavio Bayern. Dakako da situacija nije dramatična za italijanskog prvaka, koji prolaz u osminu finala može osigurati već u sljedećem kolu kad mu u goste dolazi Valencia. Ipak, neke pouke će se izvući.

– Razočaran sam porazom, jer je ekipa igrala dobro. Čestitam igračima na dobroj igri, ali ona baš i ne vrijedi puno bez rezultata. Trebamo popraviti realizaciju, u prvom poluvremenu mogli smo postići tri ili četiri pogotka. Kad je ušao Fellaini, znali smo da moramo izbjegavati prekršaje, ali to ove sezone prečesto radimo, suparnicima darujemo puno slobodnih udaraca. United je mogao zabiti samo iz prekida, a mi smo im za to dali prilike – komentirao je Juventusov trener Massimiliano Allegri.