portugalski stručnjak

Mourinho o penalu za Engleze: Možda vam se neće svidjeti ovo što ću reći

mou

“Nisam siguran da želite čuti ono što ću vam reći”, bila je prva poruka slavnog trenera Josea Mourinha u analizi za britanski TALKsport

Engleska je u finalu Evropskog prvenstva nakon što je sinoć s 2:1 pobijedila Dansku. Polufinalnu utakmicu odlučio je sumnjivi jedanaesterac u prvom produžetku.

Sterling je ušao u šesnaesterac i pao nakon blagog kontakta s Maehleom. Makkielie je dosudio penal, a nakon konzultacija s VAR sobom nije ni išao gledati snimku. Kaneov udarac s bijele tačke je obranio Schmeichel, ali se lopta opet odbila engleskom napadaču koji je iz drugog pokušaja poslao svoju reprezentaciju u finale protiv Italije.

“Nisam siguran da želite čuti ono što ću vam reći”, bila je prva poruka slavnog trenera Josea Mourinha u analizi za britanski TALKsport.

“Međutim, reći ću ono što sam vidio. Možda vam se neće svidjeti… Ono nije bio penal! Bolja ekipa je pobijedila, Engleska je fantastična i zasluženo je u finalu, ali ono nikad neće biti penal. Ne razumijem odluku suca, posebno na ovom nivou i u polufinalu Eura. Još manje razumijem odluku sudaca iz VAR sobe da ne reagiraju. Kao nogometni zaljubljenik sam sretan što je Engleska u finalu, ali i tužan načinom na koji je to izboreno. Ne znam kako će sudac zaspati nakon ovog.”