Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho očekuje da se Ibrahimović vrati na teren u januaru 2018.

ibrahimovic mourinho

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda izjavio je da očekuje da će se Zlatan Ibrahimović, koji je jučer potpisao novi jednogodišnji ugovor sa “crvenim đavolima“, na teren vratiti u januaru naredne godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Ibrahimović se i dalje oporavlja od teške povrede koljena koju je zadobio 20. aprila u četvrtfinalu Lige Evrope protiv Anderlechta. Zbog toga je morao ranije završiti sezonu tokom koje je za Manchester United odigrao 46 zvaničnih utakmica i postigao 28 golova.

“Mislim da će Ibrahimović biti poseban dodatni igrač za nas u drugom dijelu sezone. Prema procjenama on će se vratiti u januaru, nakon Božića, ali ustvari nemam pojma kada će to tačno biti“, kazao je Mourinho za britanske medije.

Ibrahimović, koji će u oktobru napuniti 36 godina, tokom karijere, koju je počeo u FF Malmoe, igrao je za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i Paris Saint-Germain i Manchester United. U dresu reprezentacije Švedske, od kojeg se oprostio nakon Evropskog prvenstva 2016. godine, nastupio je 116 puta i postigao 62 gola.