Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Odmoriću igrače protiv Arsenala

jose-mourinho-manchester-united

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, nakon sinoćnje pobjede njegovog tima u prvoj polufinalnoj utakmici Lige Evrope kod Celte rezutlatom 1:0, kazao je da će u nedjelju u derbiju Premier lige protiv Arsenala odmoriti svoje igrače, javlja Anadolu Agency (AA).

Susret u Vigu bio je za United čak deseti od 1. aprila. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Marcus Rashford iz slobodnog udarca u 67. minuti. Nakon minimalne pobjede u gostima postalo je jasno da je Liga Evrope najbolji put da se “crveni đavoli“ domognu Lige šampiona.

“Igrači koji su akumulirali mnogo minuta na terenu neće igrati u nedjelju“, bio je jasan Mourinho.

Ukoliko United ostvari plasman u finale Lige Evrope, koje će se igrati 24. maja u Stockholmu, biće to za njih 64. utakmica u sezoni.

Mourinhov tim je izuzetno opterećen povredama, pa tako portugalski trener ne može računati na Zlatana Ibrahimovića, Marcosa Roja, Phila Jonesa, Lukea Shawa, a sinoć se toj listi nakon svega 11 minuta provedenih na terenu priključio Ashley Young. Ono što Mourinha može radovati jeste da su se oporavili Juan Mata i Chris Smalling, pa će vjerovatno konkurisati za ogled sa Arsenalom.

Uoči nedjeljnog derbija na stadionu Emirates Manchester United zauzima petu poziciju sa 65 bodova, dok je Arsenal stepenicu ispod sa pet bodova zaostatka, ali i utakmicom manje.