Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho oduševljen Pogbinom igrom protiv Leicestera

pogba

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho je pohvalio Paula Pogbu zbog žrtvovanja za ekipu, nakon što je kao kapiten postigao gol za vodstvo na prvoj utakmici sezone protiv Leicestera sinoć, javlja Anadolu Agency (AA).

Nastup Francuza, koji je ovog ljeta povezivan s transferom u Barcelonu, bio je iznenađenje nakon samo četiri dana treninga s ekipom. Pogba je odmarao nakon osvajanja titule svjetskog prvaka s reprezentacijom u Rusiji.

Domaća ekipa je izborila penal već u drugoj minuti utakmice na Old Traffordu kada je Daniel Amertey rukom zaustavio šut Alexisa Sancheza.

Pogba je preuzeo odgovornost i sigurno poslao loptu u gornji desni ugao gola Kaspera Schmeichela.

U drugom poluvremenu svoj prvi gol u karijeri je postigao Luke Shaw nakon asistencije Juana Mate.

Jamie Vardy je po ulasku s klupe sjajno pogodio nakon što je centaršut Ricarda Perreire završio na stativi.

Pogbao je na terenu proveo 84 minute, nakon čega ga je zamijenio Marouane Fellaini, ali je menadžer Uniteda otkrio da nije očekivao da će Francuz provesti toliko vremena u igri.

“Razmišljali smo da je 60 minuta maksimum, ali je izdržao preko 80. Odluka je bila na njemu. Pitao sam ga, stavio se na raspolaganje i bio je veoma dobar. Pogbin doprinos je bio fenomenalan, ali je ostao bez goriva”, rekao je portugalski trener.

Pogba je na kosi imao dvije zvijezde, u znak druge francuske titule svjetskih prvaka. Nakon dosuđenog penala kratko je razgovarao sa Sanchezom nakon čega je uzeo loptu i pogodio.

Do izlaska s terena, Pogba je imao najviše dodira lopte i pasova od svih saigrača na terenu.

“Nisam igrao pripremne utakmice. Vratio sam se u ponedjeljak i noge su bile teške”, rekao je Pogba.