Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho osigurao titulu Guardioli: City je prvak Engleske (VIDEO)

city

Manchester City novi je prvak Engleske! Nakon što su jučer Građani pobijedili Tottenham 3:1, City je i matematički osigurao peti naslov prvaka nakon što je prvi pratilac Manchester United danas senzacionalno kod kuće izgubio od WBA (0:1). City pet utakmica prije kraja ima 16 bodova prednosti i više ga niko ne može stići.

Guardiolina ekipa je titulu mogla osigurati prošlog vikenda u gradskom derbiju, ali je United ludim preokretom nadoknadio dva gola minusa i slavio 3:2. Iako su im tada pokvarili očekivanu proslavu, nogometaši Josea Mourinha su se danas “iskupili” i gradskim rivalima omogućili da mogu početi slaviti.

United je protiv zadnje momčadi lige odigrao užasnu utakmicu. WBA je do pobjede stigao u 73. minuti kad je Jay Rodriguez nakon kornera zabio za, ispostavilo se, konačnih 1:0.

Pep Guardiola tako je došao do naslova prvaka i u trećoj različitoj ligi. Nakon što je s Barcelonom bio prvak Španije 2009., 2010. i 2011. godine, tri godine zaredom je bio prvak i s Bayernom (2014., 2015., 2016.), a sad je titulu osvojio i sa Cityjem. Guardiola je ujedno i prvi španski trener koji je postao prvakom u najjačoj Engleskoj ligi.