Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho ostvario jedan od najlošijih startova u karijeri

mourinho

Portugalski fudbalski stručnjak i trener engleskog Chelseaa Jose Mourinho u prva dva kola sa svojim klubom uspio je osvojiti svega bod, što je jedan od najlošijih početaka sezone ovog trenera u karijeri.

Aktualni engleski prvak Chelsea se nije baš proslavio u prve dvije utakmice. U prvom susretu Chelsea je na Stamford Bridgeu odigaro neriješeno 2:2 sa Swansea Cityjem, a u utakmici drugog kola u gostima poražen 0:3 od Manchester Citya.

Jose Mourinho je sa više od 20 godina karijere ovako loš rezultat zabilježio jedino kao trener Real Madrida i to u sezoni 2012/2013.

“Plavi”, također, nisu navikli na ovako loš početak Mourinha, koji je ukupno sedam godina za kormilom ovog kluba a po prvi put je nakon dva kola uspio osvojiti samo bod.

Prve dvije godine u Chelseau 2004. i 2005. godine, Mourinho je u prva dva kola slavio pobjede protiv Manchestera Uniteda, Birminghama, Wigana i Arsenala, te tako u treće kolo ušao sa šest poena, a Chelsea je ove dvije sezone bio engleski šampion.

Naredne sezone 2006. godine, Chelsea je u prvom kolu savladao Manchester City 3:0, a u drugom kolu poražen je od Middlesbrougha sa 2:1. Sezonu kasnije, pred odlazak u Inter, Mourinho je također zabilježio pobjede sa Chelseaom u prva dva kola sezone.

Nakon pet godina “odsustva” iz Chelsea, Mourihno je po povratku 2013. godine opet zabilježio pobjede u prva dva kola, a isto to je ponovio i prošle godine.