Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Svaki igrač koji je nezadovoljan može otići za pravu cijenu

mourinho

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda za britanske medije izjavio je da svaki igrač u njegovom timu koji nije zadovoljan može otići za pravu cijenu.

Prema navodima britanskih medija ova Mourinhova konstatacija mogla bi otvoriti izlazna vrata Armencu Henrikhu Mkhitaryanu, koji nije počeo utakmicu za United još od 5. novembra i ogleda sa Chelseajem. Uz to Mkhitaryan posljednje četiri utakmice nije bio čak ni na klupi za rezervne igrače.

“Ako igrač nije sretan i dobijemo ponudu za koju procijenimo da je dobra za nas nikada ne bih rekao ne. Moj pristup kao menadžera je da je svaki igrač ima svoju cijenu“, kazao je Mourinho.

Mkhitaryan je bio treće pojačanje portugalskog trenera o dolaska na Old Trafford, a plaćen je 30 miliona funti (oko 34 miliona eura) Borussiji Dortmund.

Prošlog januara Mourinho je dozvolio Memphisu Depayu da pređe u Olympique Lyon i Morganu Schneiderlinu u Everton. Nešto kasnije nije pravio problem ni Bastiana Schweinsteigeru da prihvati unosnu ponudu i ode u Chicago Fireom.

Mkhitaryan je u julu 2016. godine stigao kao veliko pojačanje na Old Trafford. Od tada je odigrao 58 takmičarskih utakmica i postigao 13 golova. Igrao je još za Pyunik, Metalurh Donetsk, Shakhtar Donetsk i Borussiju. Za reprezentaciju Armenije nastupio je 70 puta i dao 20 golova.