Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Trebali smo pobijediti 6:0, a završilo je 1:1

man

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda nakon remija njegovog tima na “Old Trafordu“ protiv Stokea rezultatom 1:1, izjavio je da je susret trebao završiti rezultatom 6:0.

“Naša najbolja utakmica sezone. Na poluvremenu je moglo biti 3:0 ili 4:0, a na kraju 6:0, ali je završilo 1:1. To je fudbal. Igrali smo mnogo bolje nego protiv Leicestera kada smo pobijedili 4:1. Ovo je bio najbolji nastup do sada, stvorili smo sedam ili osam velikih prilika. Ovo je United koji želi da postigne što više golova i da potpuno kontroliše utakmicu. U prvoj ili drugoj minuti Stokeov golman je nevjerovatno sačuvao svoju mrežu i tako je nastavio do kraja. Počeo je sa sjajnom odbranom Zlatanu i završio sa nevjerovatnom odbranom Zlatanu. To je moje mišljenje“, kazao je Mourinho za britanske medije.

United je poveo golom Anthonyja Martiala u 69. minuti, a izjednačio je Joe Allen u 83. poslije velike greške Davida De Gee.

Manchester United poslije sedam kola Premier lige zauzima šesto mjesto sa 13 bodova, koliko imaju Arsenal na petom sa utakmicom manje i Chelsea na sedmom. Stoke City se pomakao sa dna tabele i sada je 19. sa tri boda.