Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho u januaru dovodi igrača kojeg se riješio kao trener Chelseaja

mourinho

Jose Mourinho od dolaska na klupu Manchester Uniteda potrošio je silne novce, no njegova ekipa i dalje ne igra ni blizu onoga što se od nje očekuje.

Portugalac prati igrače koje planira dovesti već u januarskom prijelaznom roku, a kako tvrde ostrvski mediji na vrhu liste prioriteta mu je Belgijanac Romelu Lukaku.

Ne bi u tome bilo ništa čudno da se Mourinho Lukakua nije riješio još dok je bio trener Chelseaja.

Tada je Belgijanca prodao u Everton za 28 miliona funti nakon što je promašio odlučujući penal u Superkupu protiv Bayerna i nakon što mu nije mogao obećati mjesto u prvo timu.

No, bez obzira na sve Lukaku veoma cijeni Mourinha i spreman je s njim opet sarađivati.

“Nije me potjerao već sam ja otišao kod njega i rekao mu da želim ići. Rekao mi je; sretno! Kada sam potpisao za Everton, prvi mi je čestitao i rekao da će me pratiti”, otkrio je Lukaku.

Inače, Lukaku bi u Unitedu, koji ga je navodno spreman platiti 60 miliona funti, bio nasljednik 35-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića s kojim ima istog agenta – Mina Raiolu.

Osim Ibrahimovića, Lukaku bi mogao biti idealna zamjena Wayneu Rooneyu, kojeg polako stižu godine. Rooney je došao na metu medija i zbog svojih partija u reprezenaciji Engleske.

Ni Rooneyu ne cvjetaju ruže

BBC se nakon kapitenove predstave protiv Malte u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo zapitao; je li vrijeme da se Rooney oprosti”.

Dio navijača smatra kako Rooney uopće nije ni trebao zaigrati protiv Malte, ali je legenda Uniteda jedan od najdražih igrača privremenom selektru Garethu Southgateu koji ga je smjestio u vezni red.

“Ovo nije dobro… Riječ je o igraču koji je toliko toga dao engleskom nogometu, a posljednjih 10 dana se priča samo o njemu. Pritisak je veliki, nije zaslužio kritike”, branio je Southgate 30-godišnjeg Rooneyja.

Protiv Malte bio je drugi igrač po broju dodavanja na terenu, najbolji u oduzetim loptama, ali i igrač s najviše grešaka i jedan od rijetkih koji je utakmicu završio bez dodira s loptom u malteškom kaznenom prostoru.

Rooney se želi oprostiti od reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no navijači i mediji ga tjeraju u penziju već na početku kvalifikacija. Navijači su zvižducima pokazali što misle o njegovoj igri, a mediji su, očekivano, bili brutalni.