Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Special one"

Mourinho: U Tottenhamu neću praviti stare greške, pravit ću nove

mou kane

Portugalac je na klupi “pijetlova“ naslijedio Mauricija Pochettina, nakon što je 11 mjeseci bio bez posla poslije otkaza u Manchester Unitedu

Jose Mourinho u srijedu je imenovan za novog menadžera Tottenham Hotspura, a u prvom obraćanju javnosti istakao je da će nastojati da ne ponavlja greške iz prethodnog perioda.

Portugalac je na klupi “pijetlova“ naslijedio Mauricija Pochettina, nakon što je 11 mjeseci bio bez posla poslije otkaza u Manchester Unitedu. Naglasio je kako je taj period iskoristio da analizira svoju karijeru.

“Shvatio sam da sam napravio greške. Neću praviti iste greške. Možda ću napraviti nove, ali iste neću sigurno. Ponizan sam, dovoljno ponizan da analiziram svoju karijeru, ne samo zadnju godinu, već sve, evoluciju, probleme i rješenja. Ne krivim nikoga“, kazao je Mourinho i dodao:

“To je bila sjajna stvar. Bio sam stvarno detaljan sa tom analizom. Pauza je za mene bila vrlo pozitivna. Bilo je to prvo ljeto koje nisam radio i osjećao sam mali gubitak tokom tih predsezonskih priprema.“

Mourinho će debi na klupi londonskog kluba imati u subotu u 13. kolu Premier lige, kada će Tottenham gostovati gradskom rivalu West Ham Unitedu. Nakon 12 odigranih kola “pijetlovi“ zauzimaju tek 14. poziciju sa 14 bodova, dok su “čekićari“ dva mjesta ispod sa bodom manje. Susret će se igrati na Olimpijskom stadionu u Londonu sa početkom u 13.30 sati.